Min bil

 

Tilbage til forsiden

 

Så længe jeg kan huske tilbage (og samtidig været bevidst om "fede" biler), har jeg altid været imponeret, når jeg gik på gaden og så en Jaguar komme kørende forbi. Jeg har altid været betaget af den måde en Jaguar kommer "flydende" forbi.

I min barndom, har der helt sikkert kørt mange Jaguarer forbi, som jeg ikke engang har genkendt. Jeg kendte kun salon-modellen, og for et barn, ligner de jo alle hinanden. Men det er XJ-typen, som jeg holder af.

Faktisk har jeg - før Jaguaren - altid haft Toyotaer (På nær en enkelt undtagelse):

1979 - Datsun Cherry 1,2 (Det er ikke bilen på billedet, men en af samme model og årgang.)
1985 - Toyota Carina II, XL 1,6 Liftback (Det er ikke bilen på billedet, men en af samme model og årgang.)
1995 - Toyota Carina E, 1,6 GLS Liftback (Det er ikke bilen på billedet, men en af samme model og årgang.)
1998 - Toyota Avensis Linea Luna1,6 Liftback (Det er ikke bilen på billedet, men en af samme model og årgang.)

Nogle ville sige, at det ikke var den store udvikling, men hvorfor ændre på noget, som er godt?

Dog bør det siges, at Avensis'en ikke i mine øjne var det helt store hit. Den blev hurtigt "træt", og kom til at se lidt gammel ud - før tid. Og da den nye Avensis-model kom i 2002, havde jeg egentlig ikke lyst til at købe efterfølgeren.

Så en dag kom jeg ud på værkstedet og skulle hente min Toyota efter et service eftersyn, og dér holdt den gamle Krone 121. En Daimler fra 1987, som i det store hele varr identisk med min egen første Jaguar. Dén besluttede jeg mig for at købe. Den kostede nogenlunde det samme, som en ny Toyota ville koste - måske endda lidt mindre, og efter at have brugt to dage på at rejse pengene, kom jeg ned i butikken og fik at vide at den var solgt. Så var den sidste rest af loyalitet overfor Toyota forsvundet, og fuld af drømme og bevidsthed om at mit livs drømmebil kunne være indenfor rækkevidde, søgte jeg på Internettet efter en Jaguar, nogenlunde magen til den jeg havde set i butikken.

Min første Jaguar, som jeg så fandt i Jylland, var en XJ40 fra 1987 og havde en 3.6 liters motor (6 på række), hvilket giver 221 hp. Undervejs var den blevet lavet for rust, og der må være kommet et nyere interiør i siden fødslen, så den stod i ganske pæn stand da jeg havde den.

Naturligvis må man regne med, at en bil fra 1987 ikke er i "mint condition", og der var da også nogle ting, som var lavet og et par ting, som skulle laves...

Bl.a. var der kommet nye fælge og dæk på. Dette var en nødvendighed, da den stadig stod med de originale dæktyper, som var udmålt i metersystemet. Da disse dæk koster omkring 3.500 kr/stk. blev der investeret i nye fælge, som er udmålt i tommer - og dermed kan der anvendes dæk i standard (tomme) mål.

Køleren blev fikset. Og af ting, der ellers  skete i motorrummet kan nævnes kileremme, viskosekobling, viskerrobot og en efterhånden komplet renovering af klimaanlægget. 

Ellers er der kun lavet få udvendige ting: Lidt rust i bunden og en reparation af udstødningsrøret, som på et tidspunkt knækkede.

Jeg laver så meget som muligt selv, men der er MANGE ting, jeg ikke har forstand på eller tør give mig i kast med, da Jaguaren er (må jeg indrømme) noget mere kompliceret at rode i end en Toyota.

I denne forbindelse vil jeg rette en tak til Henrik, som mange gange har reddet mig med gode råd og masser af praktisk arbejde. Uden hans hjælp ville jeg være ilde stedt! (Og formentlig blanket af til skindet!)

Jeg har aldrig fortrudt at jeg anskaffede mig Jaguaren. Det er en lækker bil, som jeg nyder at køre i. Og talt sammen i kroner og øre, er den egentlig ikke meget dyrere end Toyotaerne var - hvis overhovedet.

 

Men  i 2007, gav den endelig op. Efter et lille sammenstød, som næsten ikke skadede udseendet af Jaguaren, gav det elektriske system op, og det ville koste så meget at få lavet, at det faktisk bedre kunne betale sig at afvikle bilen, så det gjorde jeg.

Derefter købte jeg en nyere udgave - også en Jaguar Salon model, men denne gang en X300 fra 1996. Den kører jeg stadig i, med stor fornøjelse... :-)

          

Motoren er i denne model kun en 3.2 liters 6-cylindret rækkemotor,  men det er stadig nok til at komme over bakkerne, så længe de ikke er for stejle...

 

Vil nogen vide mere, er her et par gode links: www.jag-lovers.net  www.jaguarclub.dk

Tilbage til forsiden